Komputer Élmuwan Ngarobah nyawa Young Awewe di rural India

Teu jadi ilahar yén welasan heubeul 14-taun di Lucknow, India bisa ngajarkeun sorangan ngagunakeun komputer. Tapi lamun Promila Bahadur dilakonan ieu 1991, naon manehna tuh ku pangaweruh ieu geus diduga robah nyawa loba awéwé ngora dina, bangsat sagawayah désa ngan 15 kilometer ti imah nya.

Nalika Promila bakal didatangan désa caket dieu di Nizam Pur, ayana di Chinhat Blok, Lucknow Kecamatan di Uttar Pradesh, manéhna sok ngarasa uncomfortable yén padumuk desa, tur katresna utamana ngora, teu boga kasempetan mangtaun hiji atikan. Di kampung ieu, sarta rébuan kawas eta sakuliah India, awéwé ngora anu diperkirakeun diajar masak jeung ngurus imah, meunang kawin, lajeng ngangkat hiji kulawarga. Tapi siklus ieu lumangsung kamiskinan sarta buta huruf geus perpetuated populasi sakitu legana unfulfilled di désa India.

Ku kituna, tanpa perhatian pikeun naon jalma séjén bisa pikir, sarta ku berkah kolotna, manéhna ngamimitian ngadatangan desa kalayan komputer, sarta mimiti ngajarkeun melek komputer ka awéwé ngora. kolotna siswa nya 'disatujuan nya nulungan barudak maranéhanana. Promila éta timer ngamotivasi pikeun mantuan nguatkeun masarakat India ku empowering katresna ka jadi ibu ti masarakat melek.

Ngagunakeun duit dirina sorangan, manehna ngamimitian nu Center Atikan Komputer Guru (2004), engké diganti nu Guru Institut Téknologi Émbaran, Meuli deui komputer, disewa hiji kantor pikeun $ 70 per bulan, sarta pamustunganana hired staf lokal. Kelas awal kaasup tujuh katresna, sarta engké manehna kaasup budak na sababaraha awéwé heubeul, nyandak kana leuwih ti 60 mahasiswa dina hiji waktu.

Hoisting bendera India di Guru Institut Téknologi Émbaran.
Pikeun tanggal, Promila geus dilatih ngaliwatan 2000 individu, kaasup nonoman, awéwé, manula jeung barudak!

Pikeun Promila, "motivasi asalna tina kanyataan yén Allah geus bestowed kakawasaan kreativitas dina awéwé. Salah sahiji guru SMA abdi ngawartoskeun kuring nu 'A indung melek tiasa masihan masarakat melek.' Ku kituna, pemberdayaan awéwé nyaéta must! "

Pangakuan pamaréntah

Dina 2004, pamaréntah Uttar Pradesh dipikawanoh tur disatujuan Promila sakumaha kahiji Level désa Pangusaha (VLE) pikeun ngamimitian hiji Service Center umum (CSC) pikeun ngaronjatkeun kaperluan dinten-ka-poé India désa. Malah jalma di desa tatangga dimimitian gumantung CSC dirina pikeun sagala rupa layanan. Maranéhanana henteu melek komputer, jadi manehna mimiti imparting atikan komputer ka jalma désa dipilih nya jeung desa tatangga.

taun ka tukang, dina hiji Nasional Konférénsi of CSCs hosted ku Pamaréntah India, Promila ieu dipilih salaku salah sahiji ukur genep kaluar tina 500 VLEs di sakabéh Indonesia pikeun nampa hiji banner husus!

Menak Mentri IT Shri Ravi Shankar ji dicaritakeun ladenan institusional dijieun pikeun masarakat ngaliwatan Promila urang umum Service Center.
Unak ayaan

Promila hubungan tilu tina loba carita kasuksésan Center dirina:

    • Uzma Irfaan
      "Uzma ngagabung kami Institute 11 taun deui bari manéhna di SMA. Manehna teh ti hiji kulawarga Muslim ortodoks. Umumna kulawarga teu diturutan putri maranéhna pikeun ngudag atikan luhur. Bapana nya, patani, ditilik kuring, sarta ménta bongbolongan pikeun atikan ka hareup putri-Na urang. Dina saran abdi, Uzma réngsé gelar sarjana nya di Élmu Komputer sarta engké dina earned a Masters di Manajemén Bisnis. Manehna teh ayeuna ngajar kursus profésional di Institute urang. "


murid Uzma Irfaan urang narima pangajén ti Promila. Uzma teh Instruktur di tukang.

    • Manoj Kumar Yadav
      "Manoj nyaéta murid ti angkatan munggaran urang dimimitian di 2014. Anjeunna hiji sarjana. Anjeunna pilari sababaraha kursus ngembangkeun skill nu bisa ngabantu anjeunna manggihan pakasaban di pasar. Manoj tuh tilu taun kursus komputer profésional ti Institute urang. Anjeunna oge tuh a Master di Aplikasi Komputer. Engké, manéhna ogé ngagabung institut urang salaku Instruktur. Ayeuna Manoj berpungsi sareng universitas salaku hiji Instruktur keur kursus teknis sarjana ".
  • Sunil Kumar
    "Sunil boga carita paling endah pisan. Nalika anjeunna ngagabung kami di 2014, anjeunna bisa dipake saperti hiji budak kantor di universitas. Anjeunna hiji sarjana, sarta engké diajar pangajaran komputer profésional di Institute urang. Kuring éta bener reuwas pikeun manggihan yén sanggeus pagawean kursus ti Institute urang, Sunil dimimitian gawé salaku Operator Komputer di universitas anu sarua. Ieu dimaksudkan pindah nepi ti Kelas IV mun Kelas III ".

Accomplishments Personal tambahan

hirup Promila urang geus robah ku sababaraha cara saprak dimimitian Institute nya: Manehna geus réngsé nya derajat MCA, sarta MTech di Élmu Komputer, geus gotten nikah, sarta diala Ph.D dirina di Élmu Komputer ti Uttrakhand Universitas Téknis di India. Karya Milari dirina nyaeta dina ieu panalungtikan multidisciplinary di Pengetahuan Alam Basa Processing, anu ngalibatkeun incorporation tina basa Inggris, basa Sanskerta na basa komputer.

Manehna oge geus dibikeun kalahiran pikeun dua barudak geulis! Dina 2015, manéhna sarta paraputrana dipindahkeun ka Maharishi Universitas Manajemén di Fairfield, Iowa, AS, dimana manehna ayeuna Professor Asisten of Élmu Komputer.

Promila jeung nya putra heubeul 6-taun sarta putri heubeul 3-taun di luar Sakola Maharishi.
Minat Maharishi Universitas Manajemén

Promila mutuskeun datang ka mum pikeun Jumlah alesan: (1) Manéhna resep pamanggih yén Universitas ngajarkeun dina Sistim block, nyadiakeun mahasiswa kasempetan pikeun diajar sarta buka deeply kana tiap Tangtosna, full-waktu, salila sabulan. (2) Kusabab mum interest dosen di Sanskrit, ieu dibere kasempetan alus keur collaborations panalungtikan. (3) Wates ka kampus mum teh Maharishi Sakola ti Jaman Pencerahan (MSAE), Mangrupa sakola-unggul pangajén mana barudak nya bisa ngalaman pangalusna atikan Amérika.

Tinggal nyambung jeung Institute Her

Salian sadayana tanggung jawab penting ieu, Promila mertahankeun kontak poean jeung manajer ti Puseur Atikan nya di India. Manehna teh reueus pangabisa nya ka multi-tugas, sarta karasaeun yén prakték poean dirina tina Téhnik Transcendental Meditation® mantuan nya ngajaga saimbang, hirup beuki suksés.

Kusabab Institute nya jeung pertumbuhanana anu gairah agung hirup nya, Promila terus ngarojong finansial dinya, happily méré 30-40% tina gaji nya di mum pikeun ngarojong Institute sarta staf kiwari tujuh deukeut Lucknow.

Sateuacan Promila balik ka didatangan India jeung barudak nya ieu kaliwat Juni, manehna ngadéngé yén sakola lokal urang (MSAE) tadi 6 dipaké komputer pikeun dijual. Ku kituna, manéhna meuli aranjeunna (deui kalawan dana dirina sorangan), tur dibabawa aranjeunna deui ka India pikeun désa sarta Center Atikan.

Promila dibeuli komputer ti MSAE didieu di Fairfield, sarta leungeun dibawa aranjeunna deui ka India pikeun CSC nya panas kieu.
rencana masa depan

rencana Promila urang nyaeta pikeun ngadegkeun hub atikan hiji komputer diantara hiji klaster genep desa India. hub Ieu ogé bakal cater ka poé-ka poé umum maranéhna perlu sajaba ti imparting atikan komputer: kawas nyadiakeun éta obat, fasilitas bank, ATM, asuransi umum, jsb hub Hal ieu bisa ogé nyieun patani langkung informed ngeunaan téknologi anyar jeung cara organik pertanian. Patani bisa informed sabaraha, dimana, jeung dina naon harga maranéhanana kudu ngajual ngahasilkeun maranéhanana. Jalma kedah diaku tur hirup dina basajan, imah modern, sarta ngadamel gaji santun, sarta kudu aya sakola alus sarta fasilitas modern séjénna pikeun sakabéh jalma.

Promila nambihan, "Lamun hiji poé sababaraha urang siswa meunang kasempetan pikeun diajar di mum, ieu bakal jadi, dina kanyataanana, kawas ngimpi datangna bener keur kuring!"

Butuh keur Rojongan

"Urang kudu ngumpulkeun dana keur rencana perluasan urang. Rahayat kaluar aya diteundeun kuring pindah ngaliwatan 12 taun tukang. Kami salawasna senang mun ningali robah na Bliss dibawa dina kahirupan tina individu. Tanpa rojongan kulawarga abdi urang jeung pamahaman kami teu bisa geus suksés. kulawarga kuring geus nangtung ku samping abdi ku cara méré nanaon nu rojongan diperlukeun pikeun ngaktipkeun kuring digawekeun loba jam, sarta bakti waktos langkung difokuskeun di CSC urang. "