DevFest 2015 Software Kompetisi Kasuksesan

Di paling universitas, nalika semester ends, siswa ninggalkeun kampus diperlukeun keur indit jeung didatangan babaturan na baraya. Sanajan kitu, bulan tukang, 85 mahasiswa elmu komputer sarjana di Maharishi Universitas Manajemén milih cicing di kampus pikeun hiji poé 7 tambahan bersaing dina kompetisi software tim disebut DevFest 2015.

Sanggeus kelas réngsé dina bulan Désémber, Maharishi Universitas Manajemén diayakeun heula hackathon-kawas Festival Development na keur generating parabot Dursasana anyar pikeun ngamajukeun Maharishi Ayurveda * di dunya. Tujuan DevFest éta keur ngahasilkeun parabot Dursasana software rupa-rupa jenis téhnologi sarta format, bari nyadiakeun siswa kalawan pangalaman nikmat na minuhan. The DevFest éta hiji terstruktur 7 poé acara dina kampus, sarta kaasup kagiatan mimitian ti Jurusan Pendidikan Bahasa Daerah Maharishi Ayurveda, ka generasi gagasan proyék menarik, keur tim ngembangkeun produk solusi, sarta presentasi final pikeun meunteun.

Hakim kompetisi: Dean Nagreg Guthrie (Élmu Komputer), Professor Paul Morehead (Fisiologi jeung Kaséhatan), sarta Professor Andy Bargerstock (Management)

85 mahasiswa pascasarjana di Jurusan Élmu Komputer dibeulah jadi tim dosen-mentored nu dijieun proyek 14, sarta luhureun tilu tim meunang hadiah tunai signifikan. Proyék kajawab Maharishi Ayurveda ti loba perspéktif: atikan jeung diet, bumbu jeung palawija, jeung kaayaan kaséhatan kayaning kakandungan jeung diabetes. Solusi anu diajukeun pikeun minuhan kaperluan masarakat umum ogé konsultan wellness, ngaliwatan parabot kayaning situs web interaktif tur aktip Mobile / Facebook.

Kumaha anu Projects Judged?

Proyék tim anu judged ku hiji panel eminent tina tilu hakim dosen senior anu reviewed nu presentasi nurutkeun kriteria meunteun nu siap pake. Kriteria kaasup:

  • daya tarik pasar sarta kesiapan bisnis proyek
  • Inovasi sarta kualitas rarancang teknis na ngembangkeun
  • Kualitas sambungan kalawan Maharishi Ayurveda

Hasil kompetisi

Tim unggul meunang $ 1000 pikeun maranéhna Ayurvedic Chef aplikasi wéb. $ 600 dileler ka AgriVeda Tim, sarta Weda Kahirupan urang Tim nyandak asal $ 300. Gening ka siswa, panitia na hakim pikeun pangalaman paling nikmat, atikan, jeung senang-kaeusi. Tempo poto ti kompetisi 7 poé.

organizer DevFest Dr. Anil Maheshwari éta gumbira kalawan hasil: "Urang téh delighted geus hasil diwanohkeun pangalaman pembelajaran nikmat ieu siswa lulusan mum. Éta mah ngan saukur diajar pangaweruh méré kaséhatan-berharga ngeunaan Maharishi Ayurveda, tapi ogé dimekarkeun parabot téhnologi basis anyar pikeun nganteurkeun kaséhatan ningkat keur masyarakat urang. hadiah signifikan disadiakeun insentif tambahan ".

Dean Guthrie catetan, "Ieu kasempetan éndah pikeun siswa boga pangalaman pisan kreatif jeung senang, integral tina jadi loba sahiji hal anu aranjeunna diajar kalawan konteks wirausaha. The kegembiraan sarta kabagjaan maranéhanana di presenting proyék-proyék maranéhanana éta hiji kabagjaan pikeun sakabéh aub! "

unggul Teams

tempat kahiji: Ayurvedic Chef Project: Ananda Subedi, Riwaj Rimal, Bibek Karki, Regan Rajak, Pradeep Basnet, Dheeraj Pandey. Poto ngawengku dosen 2.

tempat Kadua: AgriVeda Project: Sanjay Paudel, Adam Manandhar, Samir Karki, Surendra Maharjan, Hari K. Chaudhary, Shyamu Neupane. Poto ngawengku dosen 2.

tempat katilu: kami Weda Kahirupan Project: Shailesh Singh, Shree Raj Karki, Samrat Bhusal, Rikesh Karkee, Yubraj Pokharel, Tara Prasad Adhikari, Dharma Kshetri. Poto ngawengku dosen 2.

* Maharishi Ayurveda mangrupa sistem kuno alam, pencegahan-berorientasi Podomoro Weda dipikawanoh pikeun nyieun kasaimbangan dina pikiran jeung awak ku detecting sarta ngaleungitkeun sabab kaayaan panyakit.