Ethiopians na Eritreans di Imah dina mum

Leumpang ngaliwatan Gedong McLaughlin, imah tina Sakola Élmu Komputer sarta Matematika di Maharishi Universitas Manajemén, anjeun papanggih santri sareng diversity euyeub ngeunaan backgrounds budaya jeung étnis. Bari leuwih ti 40 nationalities biasana digambarkeun dina program MSCS dina kampus iraha wae dibikeun, janten semu anu aya leuwih Ethiopians tinimbang kabangsaan sejenna digambarkeun. Kanyataanna, saprak program MSCS urang dimimitian di 1996, jumlah panglobana lulusan datangna ti Étiopia. Kaluar tina lulusan 1205, 289 anu Ethiopian. Diantara mahasiswa ayeuna enrolled dina kampus jeung lakukeun internships sabudeureun AS, Ethiopians oge grup panggedena digambarkeun kalayan 155.

Naha jadi loba Ethiopians datangna ka AS pikeun sakola sarjana?

Numutkeun Sundus Yousuf, anu munggaran ngagaduhan resep komputer di Ethiopia di 10 umur, sarta anu ayeuna ngalakukeun magang latihan na kurikuler praktis dina Systems Émbaran Panalungtikan Departemen di University of Iowa, "Ieu teh Dream Amérika. AS mere gambar dunya ieu anu éta misalna nagara gede jeung nu saha tiasa sukses lamun aranjeunna dianggo cukup teuas ".

Professionally, Sundus hoyong damel jalan nepi ti organisasi leutik aub dina ngembangkeun software, lajeng nyandak hambalan séjén pikeun organisasi IT gedé inovatif. Salajengna, anjeunna ngaharepkeun earn PhD a, ku kituna manéhna bisa nyumbang kana panalungtikan nu patali jeung AKAL jieunan atawa IBM smarter Planet®.

Naha hadir mum hususna?

Sundus dibikeun ka mum ti universitas AS sejen sabot teu ningali gol na keur achievable di universitas éta.

"The atraksi of mum éta yén:

  • Ieu diwangun ku jalma ti ampir unggal bangsa, seler bangsa, jeung wewengkon dunya. Mum mangrupakeun universitas paling beragam yen Kuring geus datang di sakuliah. Ulikan dina mum méré mahasiswa internasional kasempetan teu ukur ngalaman budaya Amérika, tapi papanggih jalma ti unggal juru dunya.
  • Alesan sejen undeniable teh rojongan keuangan anu sakola nyadiakeun pikeun siswa internasional na esteemed. Ieu tambah pisan badag keur naon murid internasional saperti méré urang kasempetan pikeun neuleuman wates urang tanpa wates finansial.
  • Panungtungan, tapi pasti teu saeutik, nyaeta catetan employability na reputasi sakola geus dimekarkeun diantara pausahaan AS Fortune 500 IT. Ieu ngimpi unggal murid urang bisa padamelan di salah sahiji pausahaan ieu, sarta nempatkeun pangaweruh maranéhna kana uji pamungkas ku practicing eta di alam nyata. "

Naon pleases maneh paling di pangalaman anjeun dina mum?

"Kusabab kelas aya di sistem block, urang diajar hiji Tangtu sabulan, lajeng ngarobah. Ieu hébat sabab pernah bosen atanapi ngarasa unsatisfied di kelas pikeun hiji jaman nambahan waktu. lingkungan pisan tenang jeung damai, sarta ieu mantuan Anjeun museurkeun deeply, ngahontal assignments poean anjeun, sarta minuhan impian anjeun. Kursus-kursus ditawarkeun dina program abdi anu ogé tailored mun jaman kiwari ngeunaan téhnologi, nu ngarupakeun hal pohara alus, saprak téhnologi ieu ngembang jadi gancang."

Naon nasihat Rék masihan pamekar software for keur ayaan na kapuasan dina kahirupan?

"Naon éta kamari teu dinten teu bakal isukan, jadi tetep diri up-ka-tanggal dina téknologi panganyarna tetep di buruan. Hiji deui hal-nyaho naon nu peryogi kauninga urusan, naha nu nuju ngan dimimitian kaluar salaku pamekar software (atawa rarancang jadi hiji), jadi nyieun komitmen alus mun eta. Sistim Profesional pangajaran Komputer mum urang téh alus pisan. Kursus-kursus ditawarkeun nyaéta up-to-date-utamana kursus seminar dua-minggu, nu maénkeun peran badag dina ngajaga urang ayeuna. Leuwih ti éta, praktek téhnik Transcendental Meditation® ieu terpadu kalayan sistem pendidikan, anu méré kami hiji visi jelas jalan payun."

siswa Eritrean tur lulusan 2013.

Marengan siswa Ethiopian, dina taun panganyarna kami geus katempo tumuwuh ajeg dina populasi mahasiswi Eritrean. Hal ieu bisa kaharti mun anjeun nganggap yén Ethiopians na Eritreans babagi wates umum di Afrika Wétan, mibanda iklim sarupa, basa na pipikiran, na duanana mibanda kualitas luhur atikan elmu komputer sarjana. Aya ayeuna santri Eritrean 15 dina program MSCS, sarta 2013 beredar sarjana téh Eritrean. Murid ti duanana nagara mikaresep parusahaan silih urang, naha éta dina (soccer) widang bal atanapi di grup posing pikeun photograph a.