Insinyur Perangkat Lunak Google Grew Up Ladang Cina Rural

Maharishi Universitas Manajemén nawarkeun holistik Pascasarjana Atikan pikeun Dinten urang Profesional Komputer

Siswa Sarjana MUM mangrupikeun Inspirasi!

Ling Sun ("Susie") mangrupikeun carita anu saé. Anjeunna ngalahir di tegalan leutik di désa Cina. Dinten, anjeunna mangrupikeun insinyur software Google di New York City. Kumaha teu anjeunna ngalakukeun?

Hirup dini di China

Budak awéwé di masarakat Ling di Propinsi Hunan, Cina tengah, henteu kantos angkat ka sakola, sareng diperkirakeun ngabantosan pertanian teras ngagaduhan kulawarga sorangan. Kanyataanna, anjeunna kedah ngantosan sakola di yuswa 13 pikeun damel di kebon kulawarga pikeun ngabantosan kabutuhan finansial kulawarga.

Tapi padamelan tegalan susah sareng Ling bahagia, janten anjeunna teras naroskeun ka bapakna, sareng anjeunna tungtungna sapuk ngantepkeun anjeunna ka sakola. Diantara babaturan désa 11 anjeunna, Ling Sun mangrupikeun hiji-hijina anu réngsé SMA.

Tapi atikan ieu henteu ngamungkinkeun anjeunna asup kuliah, janten anjeunna janten tukang pabrik di Shenzhen. Rutinitas padamelan anu pikaboseneun, janten anjeunna mundur pabrik saatos sababaraha sasih sareng janten mahasiswa dina program latihan komputer, miharep ieu bakal masihan kaahlian pikeun hirup anu langkung profésional.

Pikeun mayar latihan janten insinyur software tingkat-éntri, anjeunna nyambut damel tilu part-time sareng cicing dina tilu kartu kiridit.

Ling Sun sareng kulawarga di désa Cina
Ling Sun sareng anggota kulawarga di désa Désa Hunan.

Leuwih jéntré ngeunaan program MS kami

Mimiti padamelan profésional

Dina Séptémber 2011, Ling ngagaduhan proyék rékayasa perangkat lunak munggaran anjeunna dina ngamekarkeun sistem pembayaran online di Shenzhen. Ieu hébat kanggo samentawis, tapi anjeunna tetep hoyong karasaeun langkung lengkep di kota gedé dimana batur ngagaduhan pangaweruh anu langkung maju sareng kredensial.

Dina hiji wawancara anu anyar, Ling nyarios ka South China Morning Post yén motivasi dasarna salawasna pikeun "Cukup tetep diajar hal-hal énggal-énggal." Jadi, bari neraskeun padamelan, anjeunna diajar basa Inggris. ngadaptar dina program gelar jarak pendidikan sareng Universitas Shenzhen. Salaku atlit sareng seueur tanaga, anjeunna ogé mimiti maénkeun frisbee utami salaku cara pikeun latihan sareng diajar Basa Inggris ti batur anu gaduh pangalaman internasional anu langkung dunya.

Kasempetan hébat di Amérika

Paparan jalma kalayan kasang tukang internasional merangsang Ling sareng éta hoyong ningali langkung seueur dunya. Nalika ningali situs web moro proyék di 2016, anjeunna ningali iklan kanggo a Program gelar sarjana sains komputer AS anu katingali sampurna pikeun dirina: biaya awal séhat, kalayan kamampuan nampi internét profésional anu dibayar salaku bagian tina program gelar akademik anu akreditasi. Salami magang di studi perusahaan AS bakal neraskeun via pendidikan jarak jauh.

Ling diterapkeun sareng ditampi kana kami Profesional Komputer Program Master urang di Maharishi Universitas Manajemén, perenahna sakitar 230 mil di kidul-kuloneun Chicago. Saatos salapan bulan diajar di kampus, kalebet berharga Wagub Strategies Karir sareng seueur wawancara, Sun ditawarkeun jabatan salaku Software Engineer sareng sadean Google, Sistem EPAM.

grup poto formal Éntri Agustus 2018 ComPro.
Di dieu Ling Sun saatos sumping di MUM dina Oktober 2017.

Dibayar magang profésional di Google

Minangka insinyur software kontrak di markas Google Manhattan, Ling kéngingkeun gaduh kolega ti paguron luhur Amérika-sababaraha kalayan Ph.D. derajat. "Tapi teu aya anu merawat kuring siga kuring teu pantes kabeh ieu,"cenah dina wawancara anyar sareng South China Morning Post. "Éta hal kuring resep ngeunaan Amérika: nilaina naon anu anjeun tiasa laksanakeun langkung ti mana anjeun asalna."

Pangalaman MUM

Ngeunaan waktos anu dianggo di MUM, anjeunna ngahargaan kana lingkungan akademik khusus, keragaman mahasiswa sareng dosen, sareng seueur babaturan anu dilakukeun di dieu. Anjeunna nambahan, "Kuring resep unggal waktos spent (di MUM) di Fairfield."

Penasehat na, Profesor Mei Li, nyatakeun, "Susie sok positip pisan sareng sumanget pisan kana sagala kagiatanana. Anjeunna janten murid anu saé, babaturan ka sadayana, sareng bakatna luar biasa di seueur daérah, kalebet olahraga. "

Ling Sun sareng sobat frisbee pamungkas.
Ling Sun sareng sobat frisbee pamungkas.

Rencana anu bakal datang

Saatos réngsé gelar master di Désémber 2019, Ling ngaharepkeun kolotna bakal sumping ka Amérika Serikat sareng ningali lulusan anjeunna di kampus urang. Ieu mangrupikeun anu pertama pikeun indungna angkat bumi di tempat cina!

Tujuan profésional Ling Sun salajengna nyaéta janten insinyur software Google di-imah. Anjeunna nyarios yén, "Éta moal gampang, tapi kahirupan anjeun dimimitian dina tungtung zona kanyamanan anjeun."

Pikeun maca deui ngeunaan kahirupan luar biasa Ling Sun, mangga baca ieu artikel dina Pasanggiran Isuk Kidul Kidul.