Mahasiswa Venezuelan ngumbara di Dunya promosi 'Free Pangaweruh'

Damian Finol teu muhrim kana perjalanan internasional. Nalika anjeunna orok, kolotna dibawa anjeunna ti Maracaibo, banten jeung AS, ngarah bisa ngudag studi sarjana. Leuwih ti 25 warsih saterusna, Damian geus balik ka AS pikeun atikan sarjana sorangan di Élmu Komputer di Maharishi Universitas Manajemén.

cinta Damian ngeunaan iinditan geus ngarah ka dianggo ku Yayasan Wikimédia, Dimana anjeunna mantuan ngadegkeun bab Wikimedia on unggal buana mawa "pangaweruh gratis"Di sakuliah dunya-a prestasi utama mana anjeunna pisan reueus. Manéhna nyaéta salah sahiji hijina anggota Wikimedia Komite Bab 8-10 internasional kalawan bedana ieu.

Damian Finol di PBB di New York.

Contona, dina 2006, Damian masihan presentasi di Wikimania di Universitas Harvard dina pamakéan di Wikipedia di suku Amérika Selatan Asalna di barat laut Venezuela. Saterusna, dina 2008, dina Perpustakaan bersejarah di Iskandariah, Mesir, Damian ngajar on, "sikap Sosial rakyat Amerika Latin arah Spanyol Wikipedia". 25-menit Kuliah Ieu bisa ditempo di arsip pilem ngeunaan Perpustakaan.

Yayasan terus ngirim anjeunna ka nagara béda pikeun ngadegkeun bab pikeun preserving na disseminating pangaweruh gratis. bulan hareup, anjeunna mana anu ka Jerman salila musim semi putus di mum.

pangalaman IT

Bari diajar jadi Insinyur Informatika dina Universidad Rafael Belloso Chacin di Maracaibo, Damian tuh lolobana JSP / Servlets, lajeng switched pikeun administrasi Sistim Unix / Linux. Ieu ngalobaan keur IT Kaamanan, dimana anjeunna digawé pikeun dua sahiji bank pangbadagna di banten. Anjeunna jawab menata kaamanan sauntuyan badag proyék, kaasup teknologi chip EMV on kartu kiridit / debit na PCI-DSS minuhan (Salaku diperlukeun ku Visa / MasterCard).

Ti 2008-2011, Damian diajarkeun SQL / basis data, Manajemén Project, Systems, IT Kaamanan jeung Linux Ubuntu minangka Professor Mitra of Élmu Komputer di Nueva Esparta Universitas di Caracas.

Atikan di mum

Saatos 5-6 taun Téknik Pakakas Lunak, Damian mutuskeun neruskeun préparasi akademik na ku gelar Masters. Sababaraha babaturan raved ngeunaan pangalaman maranéhanana di mum, sarta sanggeus sababaraha panalungtikan anjeunna mutuskeun yén kurikulum (7-8 bulan kursus, diajar salah tangtu per bulan pinuh-waktos, dituturkeun ku nepi ka dua taun mayar latihan praktis otorisasi dina parusahaan AS ) éta paling ngondang. Anjeunna ogé resep kanyataan yén program fosters tumuwuhna pribadi ngaliwatan praktek tina program Transcendental Meditation®.

Numutkeun Damian "kursus MSCS di mum anu incredibly up-to-date. Kelas di ngembangkeun software, lila-programming, jeung sajabana, ngajarkeun kaahlian praktis panganyarna na algoritma, jadi anjeun geus siap pikeun médan pakasaban ayeuna ".

Kahirupan di mum

Sanajan Damian geus biasa iklim Venezuelan teuing warmer, anu sababaraha bulan ti Fairfield tiis, Iowa cuaca ulah ganggu anjeunna. "The kahaneutan manusa diantara mahasiswa, Élmu Komputer pangurus, sarta miara éta, dosen ngalaman di mum pisan comforting ".

"Jalma dina kampus jeung di masarakat pisan ramah ka awak murid rupa-rupa. Aya kavling kagiatan di klub Latino, sarta Garéja Katolik mangrupa welcoming caket dieu. Sanggeus ukur sababaraha poé dina kampus, Anjeun bisa ngamimitian nelepon universitas imah kadua anjeun"Nambihan Damian.

Misconceptions saméméh anjog di mum

"Misconception utama abdi nalika abdi uninga sarta baca ngeunaan mum éta Gerakan Transcendental semedi balik deui, jeung kumaha eta ditiup kawas gerakan kaagamaan. Ieu tangtu éta henteu kasus nu bener. Téhnik Transcendental semedi henteu patali jeung kaagamaan sagala cara, sarta dirojong ku leuwih ti 600 studi ilmiah documenting kauntungan dina sagala widang kahirupan. Ieu téhnik nu mantuan pikiran kawas yoga mantuan awak. Sangkan diajar ngeunaan eta, sarta ngalaman naon eta ieu kabeh ngeunaan némbongkeun kuring nu TM nyaeta teknik universal nu ngaronjatkeun precision sarta kajelasan pikiran, sarta kreativitas nu ngadamel algoritma gampang mendesain ".

"The komunitas mum pisan multikultural. Murid datangna ti loba béda backgrounds, budaya jeung agama: ti Arab, nepi ka India, Nepalese, Ethiopians, Cina, sarta tangtu Latinos. Universitas boga komunitas Christian badag (Katolik, Protestan), sarta agama séjén teuing (Muslim, Hindu, jsb). Mum nyorong siswa pikeun niténan libur agama jeung fosters siswa pikeun nganyatakeun budaya jeung agama maranéhna kalawan bébas. Aya henteu incompatibility antara Gerak semedi Transcendental jeung agama atanapi budaya ".

gol

Damian nyangka badag, sarta dulur anu meets anjeunna téh impressed jeung alam na alus, kapribadian saimbang, kompetensi profesional, timer kapercayaan, jeung motivasi for keur ayaan. Anjeunna bakal cinta pikeun mantuan nyieun Google hareup atawa Facebook, sarta anu geus nyieun rencana pikeun ngamimitian parusahaan IT sorangan. Kana completing na coursework dina kampus Juni, Damian ngarencanakeun nyandak hiji posisi magang deukeut kulawarga di Seattle bari ngarasakeun mangrupa kahirupan nyaman, aman sarta senang.

Naséhat pikeun Software Profesional

"Saran abdi téh rék pikeun eta. Ulah sieun ningali dunya jeung pangalaman hirup. Datang ka mum geus pangalaman-hiji tremendously positif anu kuring yakin kuring gé apal fondly keur sabaraha puluh. Téh mangrupa fun tempat pikeun diajar sarta tumuwuh. "

"Universitas henteu ngan di dieu pikeun ngajarkeun ngeunaan Élmu Komputer, tapi ogé pikeun mantuan Anjeun tumuwuh sakumaha jalma anu. Éta moal hal anu katempona di paguron luhur lianna. Dina universitas nu biasa, pangaweruh anu diajarkeun tanpa mikir kumaha awak sarta pikiran prosés éta. Di mum aya ogé hiji fokus kana kumaha ngembangkeun pamikiran jeung awak ngajadikeun pangaweruh nu mangpaat tur leuwih topics. Ieu sabenerna mangrupa cara béda (jeung positif) pembelajaran ".

Lalajo video tentang Damian sarta program MSCS kami on YouTube.