Leuwih ti saukur Komputer Élmu Master urang

Mangpaat Living Multi-Budaya

Leuwih ti saukur Élmu Komputer Master urang: Mangpaat Living Multi-Budaya

(Ieu reprint sahiji artikel diterbitkeun Juli 24, 2017, ku murid Brasil mum Mauro Nogueira, PMP, dina grup LinkedIn: Profesional Komputer di Maharishi Universitas Manajemén.)

Pangalaman urang tadi mana saluareun earning hiji gelar maju. Urang earned a "global-siap" cap dina kahirupan urang ....

Dunya nu geus Global. Ah maenya! Bener?

Kuring nyaho, keur disada kaleuleuwihan, tapi éta leres. Urang hirup dina planét anu sakuduna boga wates pikeun pangaweruh jeung hubungan. Lamun anjeun boga kasempetan pikeun babagi jeung nyaho naon dina sisi séjén anjeun bakal nempo yén everybody babagi sami impian, takwa, kahayang, jeung amoy.

Kuring kungsi kasempetan gede keur dikurilingan ku lingkungan multi-budaya dina mangsa dina kampus bagian tina program gelar Komputer Profesional abdi Master urang di Maharishi Universitas Manajemén.

Pikeun 8 bulan kuring diulik full-waktu dina kampus di mum. Awak murid ieu diwangun ku kira 70% siswa internasional. Dina entri abdi nya 94 muridna datang ti nagara 20 sakuliah dunya.

Kuring kungsi kasempetan luar biasa ieu keur deukeut jeung budaya nu Kuring pernah panginten I ngalakukeunana kantos pangalaman. Bari di kampus Kuring dijadikeun babaturan ti nagara kaasup: Afganistan, Bangladés, Kamboja, Cina, Kolombia, Mesir, Éritréa, Ethiopia, Ghana, India, Indonesia, Iran, Yordania, Mongolia, Maroko, Nepal, Pakistan, Palestina, Filipina, Pakistan, Rwanda, Arab Saudi, Sri Lanka, Sudan, Tunisia, Kabupatén Majalengka, Ukraina, Uzbékistan, banten, Viétnam, jeung sajabana.

Wah, ieu téh naon atuh nelepon "lebur pot"!

Ngabogaan hiji kasempetan kawas anu unik, jeung anjeun kudu ngarasakeun saloba mungkin. Na atuh.

Kuring diajar loba ngeunaan budaya sejen, tur kuring bisa ningali sabaraha hal anu di umum kalawan budaya kuring sorangan, sarta ogé sabaraha béda aya. Misalna hiji pangalaman enriching dina kahirupan mah.

Dina mangsa éta kuring diajar hal kawas:

  • Sabaraha basa béda aya. Kumaha euyeub tur luar biasa aranjeunna.
  • Naon prinsip moral jeung etika di masarakat maranéhanana.
  • Kumaha sistem pendidikan di nagara maranéhanana.
  • Familiarity kalawan Amérika / Kulon jeung lianna budaya.
  • Ngeunaan Agama jeung politik.
  • Nu olahraga nu leuwih favorit.
  • Naon maranéhna dahar keur sarapan, dahar beurang sarta dinner.
  • Jenis musik aya di nagara maranéhanana.

Bari merealisasikan hal ilahar dipimilik ku budaya béda, ieu béda nu enriched kuring leuwih.

Sababaraha fakta I kapanggih:

  • Kalolobaan jalma ti Nepal teu nanjak Gunung Everest.
  • Muslim anu tellers lulucon hébat. Éta pisan lucu.
  • Kabéh Mongolians mangrupakeun turunan Genghis Khan urang.
  • Di Iran, aranjeunna teu nyarita basa Arab, tapi Persia-mana pisan béda.
  • Loba nagara Afrika nganggo kelir sarua dina umbul maranéhanana (héjo, konéng, beureum) kusabab éta peran anjog dicokot ku Étiopia di Liga Bangsa. Maranéhanana kelir nu di bandéra Ethiopian, sarta sababaraha nagara lianna diadopsi kelir ieu lamun jadi bebas, salaku sumber inspirasi.
  • Béas téh hadir dina sagala budaya salaku sahiji komponén penting dina hidangan.
  • Henteu masalah naon ageman anjeun boga, prinsip inti nu sarua: hormat ka Allah anjeun, ngubaran batur dina cara nu sarua anjeun hoyong batur nyampurkeun anjeun, aya waktos pikeun penitence na waktos keur hajatan, diantara hal lianna.
  • Henteu masalah naon basa anjeun nyarita, everybody tiasa babaturan.

niat kuring teu ngabahas mana budaya téh hadé atawa goréng. Naon atuh hayang némbongkeun éta nalika anjeun muka pikiran anjeun na haté ngadangukeun sisi séjén, sanajan anjeun satuju kalayan titik lianna urang of view jeung aqidah, Anjeun nyieun di diri a pangalaman anyar, sarta meureun Anjeun bisa ngamimitian ningali hal tina a pandang yen beda Hormat.

Aya henteu hadé atawa goréng. Naon aya anu béda. Sarta kami kudu hormat maranéhanana béda. Ieu hiji-hijina cara pikeun ngawangun katengtreman, babarayaan, sarta timer kasadaran.

Anjeun teu tumuwuh nalika nu katingali / polah di jalan anu sarua. Anjeun tumuwuh nalika anjeun nyobian cara béda, jeung milih hiji pangalusna pikeun ngahontal tujuan Anjeun.

dipepelingan lamun ngalaman lingkungan multi-budaya:

  • Ngadangukeun: jadi hiji pangdéngé aktif. Ulah ngadangukeun ngan nyiapkeun jawaban anjeun sarta membela diri, tapi teu ngarti naon nu sisi séjén anu nyebutkeun. budaya béda gaduh cara béda jeung kalakuanana dina loba kaayaan.
  • Gaduh empati: sok we satuju jeung batur ngan lantaran boga pamadegan béda. Gantina ngan kalam hiji gagasan, coba putting diri dina sapatu nu sejen urang. Meureun sudut pandang mah béda ngan kusabab skenario nu Sigana béda.
  • hormat: hal anu keur kami nu bisa ditarima, keur batur meureun henteu.
  • ngulang: tetep ngalakonan tilu titik luhur.

Kumaha upami Anjeun? Dupi anjeun kungsi ngalaman ieu keur dikurilingan ku lingkungan multi-budaya? Kumaha éta nu? Hayu urang ngabahas eta .... 🙂

Mauro Nogueira (panulis) jeung kulawargana

Catetan Jumlah lulusan Élmu Komputer Master urang

Lulusan ngalungkeun capsOn June 24th, Maharishi Universitas Manajemén dileler derajat akademik 579 ka angka rékaman lulusan ti 55 bangsa-ngaronjat leuwih ti 1 / 3 ti taun ka tukang.

Leuwih ti 60% tina lulusan taun ieu sacara narima Master of Science di derajat Élmu Komputer, sarta total ieu ngeunaan 350 bisa janten single kalulusan catetan AS anyar keur di program elmu komputer dumasar kampus-, master non-online urang.

kagiatan commencement Department Élmu Komputer lumangsung leuwih tilu poé:

  1. Jumaah: es krim Sosial, Taman Partéi Buka puasa, Awards Upacara (Tempo poto handap)
  2. Sabtu: rapor Day (Tempo poto handap)
  3. Minggu: Taunan Élmu Komputer piknik (Tempo poto & video handap)

1. Jumaah Juni 23rd, lulus santri balik ti internships latihan maranéhanana kurikuler praktis sadayana sabudeureun AS, ka atmosfer homecoming, saprak paling geus jauh salila dua taun.

Sore, kajadian kahiji éta hiji és krim sosial kalayan ayeuna dina kampus mahasiswa, mana siswa balik kami diliwatan on kavling ramah tur mantuan nasihat ka mahasiswa ayeuna.

lalaki 3 dina és krim sosialÉs krim sosial

Salajengna, nya éta hiji taman pihak dinner Lulusan mana, sémah, sarta fakultas mum ngarasakeun catching up saling bari dahar hiji nikmat makan piknik outdoor.

grup Vietnam di pihak taman5 babaturan nutup

Acara katilu dina Jumaah lumangsung sanggeus dinner di taunan urang Rapor Awards Upacara, Dimana masing-masing departemen sarta program akademik ngahormatan sarjana luhur maranéhanana (s). Ieu salawasna hiji malem emosi sarta pohara impressive tina pidato pondok ku dosen jeung mahasiswa beredar.

Kusabab jumlah badag di lulusan MSCS, taun opat lulusan dibere panghargaan murid beredar di program pascasarjana urang. siswa beredar kami éta: Samuel Bacha Heye (Ethiopia), Manoj Shrestha (Nepal), Kashif Shabih (Pakistan), sarta Achal Jain (India). Gening!

4 ComPro mahasiswa beredar

Tempo loba foto tina acara Jumaah urang Ieuh.

2. Saptu, Juni 24th éta rapor Poé-starting kalawan lulus murid na kelas foto dina isuk di Argiro Mahasiswa Center.

Lima lulusan ngabogaan fun dina Argiro Mahasiswa Center4 Ladies lalaki siap lulus

Handap dahar beurang, anu Upacara Commencement disorot festivities nu 3-poé '.

Congressman Tim Ryan masihan alamat Commencement.

spiker Commencement Ieu sataun urang ieu menak Tim Ryan, nu anggota AS DPR ti Ohio. Congressman Ryan tos seueur di DPR saprak 2003, sarta geus dicokot peran kapamimpinan nasional di ngaronjatkeun aksés ka Podomoro, promosi cara sangkan kuliah beuki affordable, sarta ngembangna énergi renewable.

Anjeunna oge geus diangkat kasadaran ngeunaan kauntungan tina téknik Transcendental Meditation®, sarta berpungsi sangkan eta bisa diasupan ka ratusan rébu tina veterans.

lalaki 4 nyekel caps dina hawapasangan 2 jeung anak

Tempo loba poto ti rapor Poé Ieuh.

3. Minggu éta tungtung-of-taun nu Élmu Department urang Komputer piknik di caket dieu Waterworks Park.

kulawarga CinaCanoeing

dahareun nikmat dibawa dina ti réstoran lokal favorit, sarta sakabeh dosen, staf, lulusan, siswa urang ayeuna, sareng kulawarga maranéhanana ngarasakeun ramah, kaulinan kalapa jeung kagiatan rekreasi panas outdoor.

balapan kantong di piknikjuara piknik senang

Tempo loba poto ti piknik Élmu Komputer Ieuh.

***Upami anjeun teu acan kagambar piknik video, pastikeun pikeun nempo eta Ieuh. ***

Keukeuh we sukses pribadi tur profésional terus ka sadaya lulusan kami, sarta kasampak maju ka handap careers maranéhanana.

Wétan Recruiting Tour Asian

Guthries ninggalkeun pikeun recruiting wisata East Asian

Wétan Asia Recruiting Tour: Komputer Profesional Program Master urang

The Komputer Profesional Program Master urang di Maharishi Universitas Manajemén mangrupa salah sahiji program Élmu Komputer MS paling unik, popular tur suksés di Amérika Serikat, ku lulusan 1777 ti 80 bangsa saprak 1996, sarta leuwih ti 1000 mahasiswa ayeuna. program nu ngagabungkeun kaum akademisi canggih ti tingkat sarjana Gelar Master di Élmu Komputer kalayan aplikasi praktis di pausahaan teknis canggih di AS.

Minuhan Dean AND Diréktur Komputer Élmu

Dina respon kana rébuan inquiries sarta aplikasi kami nampi unggal taun ti Asia Wétan, Nagreg Guthrie, Ph.D, Dean Emeritus tina Sakola Komputer Élmu, Dean Téknologi Akademis, sarta Professor of Élmu Komputer, sarta Diréktur Program Élmu Komputer Elaine Guthrie bakal iinditan ka Vietnam, Mongolia, Cina, Filipina sarta Singapura ti pertengahan Méi ngaliwatan Juni 2017 papanggih jeung calon murid jeung universitas luhur di unggal bangsa.

Didatangan kami di http://mscs.mum.edu

siswa Élmu Komputer sarta lulusan kalayan derajat jajaka urang nu diondang pikeun minuhan Guthrie urang di ceramah na rapat dijadwalkeun handap.

Murid senang tur Friendly dileueut Maharishi Universitas Manajemén http://mscs.mum.edu

Pikeun patarosan na komentar kana wisata ieu, mangga surélék urang Ieuh.

rapat Vietnam

ha Noi: May 19th, (6: 30-8: 30 PM): Khach San Ha Noi D8, Giang Vo Street, Ba Dinh Dist. Ha Noi. Ngadaptar pikeun anjeun tikét FREE pikeun acara ieu.

da Nang: May 21st, (9: 00 AM - 10: 30 AM): 16 Le Thanh Ton, Ward hai Chai 1, Kacamatan hai Chau. Tp Da Nang. Ngadaptar pikeun anjeun tikét FREE pikeun acara ieu.

HoChiMinh Kota: May 24th, (6: 30 PM - 8: 30 PM): 68 Vo Thi Sau Street, 5th lanté, Tan Dinh Ward, Kacamatan 1. HoChiMinh Kota. Ngadaptar pikeun anjeun tikét FREE pikeun acara ieu.

HoChiMinh Kota: May 26th, (6: 30 PM - 8: 30 PM): TM Center, Lanté 4th, Y Ban Gedong Kantor, 69-71 Thach Thi Thanh, Tan Dinh Ward, Kacamatan 1. HoChiMinh Kota. Ngadaptar pikeun anjeun tikét FREE pikeun acara ieu.

Mongolia

Ulaanbaatar: May 28th, (2: 00 PM - 4: 00 PM): Eduworld Center Atikan, 2nd lanté, Ard Ayush Ave. Ulaanbaatar 16060.

Ulaanbaatar: June 3rd, (1: 00 PM - 4: 00 PM): National Téhnologi Émbaran Park; Kabupaten Sukyhbaatar, Baga toiruu-49. Ulaanbaatar-21646.

Cina

Beijing: June 11th, (2: 00 PM - 6: 00 PM): Gedong Development Zhongguancun, No 12 Xinxi Lu, Shangdi, Haidian District, Beijing.

Filipina

Tasikmalaya: June 24th, (1: 00 PM - 4: 00 PM): Tropicana Suites, 1630 Luis Maria Guerrero Street Malate, Tasikmalaya Filipina 1004. Ngadaptar pikeun anjeun tikét FREE pikeun acara ieu.

Cebu: July 1st, (9: 00 AM - 12: 00 PM): Maxwell Hotel, N. Escario St., Kota Cebu. Ngadaptar pikeun anjeun tikét FREE pikeun acara ieu.

Cebu: July 1st, (1: 00 PM - 4: 00 PM): Maxwell Hotel, N. Escario St., Kota Cebu. Ngadaptar pikeun anjeun tikét FREE pikeun acara ieu.

Singapura

Singapura: June 27th, (6: 00 PM - 9: 00 PM): International Plaza, 10 Anson Jalan, # 36-05A, Singapura 079903. Ngadaptar pikeun anjeun tikét FREE pikeun acara ieu.

Pikeun patarosan na komentar kana wisata ieu, mangga surélék urang Ieuh.