Nu Anjeun Siap Maju Karir anjeun?

program kami specializes di wewengkon sistem software sarta ngembangkeun software ngagunakeun OOP (Java), aplikasi wéb, sarta elmu data. wewengkon inti ulikan ngawengku: ngembangkeun software canggih, programming aplikasi wéb jeung arsitektur, analytics data badag sarta téknologi, learning mesin sarta sababaraha wewengkon aplikasi penting.

Sakabéh kursus nu dirancang pikeun mantuan Anjeun maju karir anjeun sarta unggal Tangtu ngandung assignments praktis. Témbongkeun sarat kalulusan.

NEW! Award Unggul Élmu data

Kursus-kursus Core baku

  • Lila-Programming modern (programming Java) (CS 401)

    Tangtu ieu presents prinsip dasar programming obyék-berorientasi. Murid moal diajar kumaha nulis software reusable tur hadé-dijaga, tur gabungkeun kontak pangaweruh ieu kalawan assignments laboratorium sarta proyék. Jejer di antarana: prinsip dasar na model programming obyék-berorientasi, diagram kelas UML sarta prinsip desain anu ngamajukeun ulang usability na maintainability tina software. (Hijian 4)

  • Canggih Development Software (CS 525)

    Tangtu ieu ngemutan metodeu arus jeung amalan pikeun desain alus sistem software. Jejer di antarana: pola desain software, frameworks, arsitéktur, sarta Sistem ngarancang panawaran abstractions multi-tingkat ieu. (Sks 2-4) prerequisite: CS 401 atanapi idin ti fakultas departemén.

  • Algoritma (CS 435)

    Tangtu ieu presents métode pikeun nganalisis kekecapan algoritma (kaasup awon-hal sarta rata-hal analisis) jeung nawarkeun rupa-rupa dipikawanoh, algoritma kacida efisien. Analisis, desain, sarta palaksanaan algoritma nu dibikeun tekenan sarua. Jejer kaasup néangan jeung asihan, efisiensi Operasi kana struktur data (kaasup daptar, hashtables, tangkal pilarian binér saimbang, prioritas antrian), algoritma grafik, algoritma combinatorial, hubungan kanceuh, Cim Programming, masalah NP-lengkep, sarta sababaraha jejer husus salaku waktos ngamungkinkeun. (Jejer husus ngawengku géométri komputasi, algoritma keur cryptosystems, pendekatan, Data Big jeung komputasi paralel.)

  • Perusahaan Arsitéktur (CS 544)

    Tangtu ieu museurkeun kana ngajarkeun prinsip sarta lila-dipaké nalika ngamekarkeun aplikasi perusahaan skala nu leuwih gede. Urang baris nalungtik lapisan arsitéktur nu béda nu remen dipake sarta téknologi béda pakait sareng lapisan ieu, kaasup Objék Relational Mapping (ORM), Dependency suntik (DI), Aspék Berorientasi Programming (AOP), sarta integrasi sareng aplikasi sejenna ngaliwatan Layanan Web (RESTfull jeung sabun), Olahtalatah sarta metoda jauh namah. Kudu boga pangaweruh digawé di basis data relational na SQL. Mun anjeun teu boga Tangtu kuat atanapi pangaweruh kerja hade SQL anjeun kudu ngadaptarkeun CS422 DBMS saméméh Signing up for EA. (Hijian 4)

  • Téknik Pakakas Lunak (CS 425)

    Téknik Pakakas Lunak mangrupakeun tangtu nu nawarkeun éta murid ka lila-pangalusna dina ngembangkeun software ngaliwatan hiji metodologi ngembangkeun software. Murid tos ngalaman sababaraha pangalaman dina kursus saméméhna jeung paradigma Objék Berorientasi sarta geus dipaké sababaraha diagram UML dasar pikeun tujuan tina hubungan modeling antara objék software. Dina Téknik Pakakas Lunak, murid bakal ngamekarkeun kaahlian dina putting parabot ieu babarengan ngahasilkeun mantap, software gampang maintainable. A metodologi ngembangkeun software ngajelaskeun iraha sarta kumaha konsep Oo jeung diagram UML kudu dipaké keur ngalengkepan tujuan software kualitas gedong. kursus puseur sabudeureun hiji proyék leutik nu prinsip dibahas dina format Kuliah bisa gambar na dilarapkeun. Nepi ka tungtun taun kursus, murid bakal boga aplikasi ngajalankeun, diwangun dina atos jeung standar tinggi tina RUP (rasional hasil ngahijikeun Tatar Prosés) métodologi pangwangunan.

  • Web Aplikasi Arsitéktur na frameworks (CS 545)

    Tangtu ieu museurkeun aplikasi wéb dina setting perusahaan. Hiji aplikasi perusahaan nyaeta sistem software badag dirancang beroperasi dina organisasi badag kawas Corporation atawa pamaréntah. aplikasi perusahaan anu kompleks, scalable, komponén basis, disebarkeun sarta misi kritis. Tangtu ieu, CS545, museurkeun kana hareup tungtung atawa presentasi lapisan hiji aplikasi wéb perusahaan. CS544 perusahaan Arsitéktur mangrupakeun Tangtu pendamping nu museurkeun kana tungtung deui atanapi lapisan bisnis, kaasup logika bisnis, transaksi, sarta kegigihan. CS472, Web Aplikasi Programming, mangrupakeun Tangtu prerequisite nu nyertakeun HTML, CSS, JavaScript, servlets na JSP.

    kursus ngajarkeun prinsip sarta pola anu umum di sakuliah platform na frameworks. Tangtu bakal nalungtik jeung dianggo ku dua frameworks web khu Java, Java Server nyanghareup (JSF) jeung SpringMVC. JSF mangrupakeun kerangka dumasar komponén tur mangrupakeun spésifikasi kerangka presentasi resmi pikeun Java perusahaan Edition téhnologi tumpukan. SpringMVC mangrupa bagian ti Spring kerangka Core tur geus jadi kerangka Java web nu paling loba dipaké dina taun panganyarna. (Hijian 4) prerequisite: CS 472 atanapi idin ti fakultas departemén.

  • Aplikasi Web Programming (CS 472)

    Tangtu ieu nyadiakeun bubuka sistimatis pikeun program aplikasi wéb interaktif tur dinamis. kursus dimaksudkeun keur individu kalawan saeutik atawa euweuh saméméh aplikasi wéb pangalaman programming. kurban ieu bakal nganggo servlets Java tur JSP pikeun ngolah samping server. Tangtu bakal ngenalkeun HTML jeung CSS. JavaScript mangrupakeun fokus tangtu, sarta katutupan salaku basa programming hanca kaasup jQuery, AJAX, sarta ngaranspasi JavaScript na modul. Ieu mangrupakeun prerequisite keur Aplikasi Arsitéktur CS545 Web. Teu nutupan AngularJS atanapi NodeJS, tapi JavaScript katutupan dieu baris nyiapkeun anjeun diajar téknologi maranéhanana. (Hijian 4)
    Prerequisite: CS 220 atanapi CS 401 atanapi idin ti fakultas departemén.

  • Élmu jeung Téhnologi tina eling keur Profesional Komputer (Pikeun 506)

    Tangtu munggaran anjeun husus dirancang pikeun ngadegkeun dasar kumaha anjeun tiasa jadi luhur ngajalankeun profésional elmu komputer. Jumlah pastina geus rooted dina praktek Transcendental semedi nu ngabalukarkeun minuhan poténsi leres Anjeun. Anjeun bakal diajar ngeunaan mangpaat TM kaasup kamampuh pikeun ngajawab masalah kompléks ku mental fungsi enhancing kreativitas punjul sarta "out of the box" pamikiran. Tangtu bakal museurkeun kana prinsip anu underpin kinerja puncak dina aktivitas ku ngamekarkeun hiji campuran optimal sésana jeung aktivitas. Anjeun bakal ngamekarkeun sarta ngalaman hiji rutin poean idéal anu ngarojong kasuksésan dina kahirupan. (Hijian 2)

  • Kapamimpinan pikeun Gerentes Téknis (Pikeun 506B)

    Tujuan tangtosna ieu nyadiakeun muridna kalayan pangaweruh jeung kaahlian dina kapamimpinan, kaasup kaahlian komunikasi sakumaha préparasi kalungguhan kapamimpinan hareup.

    Nepi ka tungtun taun Tangtu ieu, mahasiswa bakal ngartos kana jawaban kana patarosan konci ngeunaan kapamimpinan éféktif, kaasup di handap:

    Aya pamingpin 'alam-dilahirkeun'?

    Anjeun kudu gaduh karisma mingpin efektif?

    Naon salah asset anu diperlukeun janten pamimpin a?

    Naon nya éta selisih menata sarta ngarah?

    Naon anu loba 'intelligences' diperlukeun mingpin di jaman ieu?

    Naon 'manajemén malpractice' na kumaha teu eta ngakibatkeun timer sabotase?

    Nyaho yen eupan balik penting kana prosés ngarah, kumaha urang meunang leuwih sieun méré jeung narima eta?

    Naon sumber 80% tina masalah kapanggih dina gaw di?

    Aya panalungtikan ilmiah sadia pikeun mantuan organisasi di ngaronjatkeun éta kaahlian kapamimpinan individu jeung tim?

    speaker tamu bakal kaasup pangusaha eminent, ilmuwan komputer, philanthropists, akademisi jeung pamingpin menonjol lianna di masarakat.

    (Hijian 2)

Kursus-kursus MSCS tambahan

  • Basa Programming canggih (CS 505)

    Tangtu ieu ngemutan jejer canggih di programming rarancang basa kalawan tekenan kana métode formal jeung mekanisme abstraksi. Jejer kaasup data jeung kontrol abstraksi, spésifikasi formal sintaksis jeung semantik, proofs of correctness program, program non deterministik, struktur kontrol canggih, tur ulikan basa husus. (Hijian 4) prerequisite: CS 401 atanapi idin ti fakultas departemén.

  • Data Big (Data Élmu) (CS 522)

    ngolah émbaran modern diartikeun ku repositories vast data nu teu bisa diatur ku sistim database tradisional. Tangtu ieu nyertakeun téhnologi pang anyarna dimekarkeun sarta dipaké ku inohong industri pikeun ngajawab masalah ieu di cara paling éfisién. jejer husus katutupan kaasup algoritma MapReduce, pola desain algoritma MapReduce, arsitéktur klaster HDFS, Hadoop, benang, komputasi frekuensi relatif, asihan sekundér, web Crawling, indexes inverted jeung komprési indéks, algoritma narik tur Scala. (Hijian 4) prerequisite: CS 435 Algoritma.

  • Data Data Big (Élmu Data) (CS 488)

    Data badag teh sumberdaya alam anyar: data anu duka kali unggal 12-18 bulan. Tangtu Big Data Analytics anyar ieu nyertakeun konsep dasar sarta parabot pikeun pertambangan data beragam badag susunan keur ngahasilkeun wawasan anyar. Anjeun bakal ngawasaan pamakéan basa Sunda pikeun nyieun Wordcloud, Pagerank, Data visualisasi, Tatangkalan Putusan, Regression, clustering, neural Jaringan, sareng nu sanesna. Anjeun bakal bisa dipaké jeung sababaraha badag multi-juta catetan datasets, sarta ogé milik eupan Twitter. Anjeun bakal diajar konsep Data Streaming Hadoop / MapReduce na, sarta baris neuleuman Projects Apache Big Data séjén kayaning narik, Flink, Kafka, Storm, Samza, NoSQL ngaliwatan tulak panalungtikan individu. Anjeun bakal bisa dipaké dina grup di proyek kabuka ti Kaggle.com bersaing pikeun hadiah duit ku ngarengsekeun pangalusna-of-breed tantangan data-analytic. Anjeun oge bakal diajar ngagunakeun industri-ngarah IBM SPSS samodel, sarta muka-sumber platform data pertambangan. The #1 bestseller buku ajar dipaké dina Tangtu ieu ditulis ku instruktur dirina. Jumlah pastina ogé bakal ngagunakeun rupa-rupa bahan latihan video ti MIT, Coursera, Google, sarta nguap. (Hijian 4) prerequisite: idin ti fakultas departemén

  • Big Technologies Technologies Data (Élmu Data) (CS 523)

    Dina ngan sababaraha taun pondok, téknologi data badag geus Isro ti realm of hype ka salah sahiji komponén inti tina umur digital anyar. téknologi ieu pohara kapaké pikeun transforming Émbaran pikeun Pangaweruh.

    Tujuan tina kursus téh pikeun nambahkeun sababaraha parabot bener penting dina arsenal Anjeun pikeun mantuan Anjeun ngajawab sagala rupa masalah data badag. Ieu gé mimitian ku méré jawaban kana patarosan kawas "Naon Data Big? Naha éta penting atawa aya gunana? Kumaha anjeun nyimpen data badag kieu? "Urang lajeng gé diajar parabot béda jeung model programming ti tumpukan téhnologi data badag nu bakal nulungan kami pikeun nganalisis data. Jejer ngawengku sababaraha proyék di ekosistem Hadoop kayaning MapReduce, Babi, Hive, Sqoop, Flume, HBase (NoSQL DB), Zookeeper jeung proyék ékosistem narik Apache. Urang ogé bakal nutupan hiji bubuka nepi AWS na EMR. Anjeun bakal jadi utamana gawé bareng sebaran titik Hadoop tunggal Cloudera. (Hijian 4) (No prerequisites)

  • Jaringan Komputer (CS 450)

    Tujuan tangtosna ieu pikeun neuleuman konsep, prinsip arsitektur, jeung terminologi jaringan komputer ku Ngalanglang kumaha jaringan usaha tur ngamekarkeun aplikasi jaringan. Tangtu ieu kieu pendekatan luhur-handap pikeun pamahaman jaringan ku ngagunakeun arsitektur nu Internet sarta protokol salaku conto primér mangrupa palaksanaan prinsip jaringan. Urang mimitian dina lapisan aplikasi tur nuluykeun ngaliwatan lapisan transpor, lapisan jaringan, lapisan link, jeung lapisan fisik jaringan komputer. Murid ngamekarkeun sababaraha aplikasi jaringan tur lengkep sababaraha Labs dirancang pikeun ngalacak na neuleuman protokol jaringan khu dina pamakéan di Internet. (Hijian 4) prerequisite: CS 401 atanapi idin ti fakultas departemén.

  • Kaamanan komputer (CS 466)

    Tangtu ieu mana deeply kana tilu aspék kaamanan komputer: karusiahan, integritas jeung kasadiaan. Sababaraha model pikeun kawijakan kaamanan rahasia na integritas diulik. Peran kriptografi di assuring karusiahan jeung integritas keur nalungtik. Jejer séjén kaasup auténtikasi, auditing, nguji penetrasi, vulnerabilities umum sarta Pangwanoh intrusion. kursus cik jeung studi kasus ngeunaan sistem aman realistis. Murid bakal dipenta pikeun maca tulak tina literatur kaamanan jeung nerapkeun eta bahan tinangtu dina ceramah. (Sks 4) prerequisite: CS 401 atanapi idin ti fakultas departemén.

  • Systems Manajemén database (CS 422)

    Sistem database ngatur jeung meunangkeun informasi, sahingga pamaké pikeun ngaksés informasi dipikahoyong gampang jeung éfisién. Jejer di antarana: Modél data relational; SQL; modeling er; aljabar relational; data normalisasi; transaksi; objék dina database; kaamanan data jeung integritas; data warehousing, OLAP, sarta data pertambangan; basis data disebarkeun; sarta studi sistem database husus komérsial. (Hijian 4) prerequisite: CS 401 atanapi idin ti fakultas departemén.

  • Mesin Pembelajaran (Élmu Data) (CS 582)

    Mesin Learning, widang ulikan nu mere komputer kamampuhan pikeun diajar tina data, nyaeta di haté ampir unggal disiplin ilmiah, jeung ulikan generalisasi (hal ieu prediksi) ti data teh topik sentral pembelajaran mesin. Tangtu ieu méré bubuka sarjana-tingkat ka learning mesin sarta sinyalna di-jero sahiji metodeu anyar jeung canggih di learning mesin, kitu ogé tiori kaayaan maranéhanana. Ieu nekenkeun deukeut kalawan relevansi praktis na ngabahas sababaraha aplikasi panganyarna pembelajaran mesin, kayaning Data Pertambangan (dina Big Data / Data Élmu, Data Analytics), Processing Basa Pengetahuan Alam, Komputer Visi, Robotics, Bioinformatics na téks jeung Web ngolah data. Mesin Learning dipaké di sagala rupa industri kaasup Layanan Financial, Minyak & Gas, Kamanusaan sarta Studi Kaséhatan, Marketing & Panyiaran Radio sarta Télévisi, Pamaréntahan, Internet jeung Internet tina Hirup.

    Tangtu ieu nyertakeun rupa-rupa diajar paradigms, algoritma, hasilna teoritis sarta aplikasi. It uses konsep dasar ti kecerdasan jieunan, tiori informasi, statistik, jeung téori kadali duanana mangrupakeun relevan keur learning mesin. Jejer di antarana: diawasan diajar (generative / discriminative learning, parametrik / non-parametrik learning, jaringan neural, mesin rojongan vektor, tangkal putusan, Bayesian learning & optimasi); unsupervised learning (clustering, ngurangan dimensionality, métode kernel); Téori learning (tradeoffs bias / varian; Téori VC; margins badag); learning tulangan jeung kontrol adaptif. Jejer séjén kaasup HMM (Hidden Markov Modél), évolusionér komputasi, Deep Learning (Jeung neural Nets) jeung ngarancang algoritma anu kinerja bisa rigorously dianalisis pikeun masalah mesin learning fundamental.

    Bagian penting tangtu mangrupakeun proyék grup. parabot open source utama dipaké pikeun paralel, disebarkeun sarta scalable learning mesin bakal sakeudeung katutup pikeun mantuan siswa ngalakonan proyék. (Hijian 4) prerequisite: Euweuh.

  • Mobile Alat Programming (CS 473)

    Pentingna programming alat Mobile geus mecenghul leuwih taun panganyarna salaku domain anyar dina ngembangkeun software. Tangtu ieu prepares siswa pikeun ngembangkeun aplikasi anu dijalankeun dina alat nu bagerak kayaning hiji iPhone, iPad atanapi telepon Android. Ieu pasar ngembang pesat. Tangtu museurkeun kana masang, ngembang, uji coba, sarta dikabaran aplikasi mobile. Dina ahir tangtu ieu mahasiswa nu bisa ngamekarkeun hiji aplikasi pikeun platform katutupan, simulate aranjeunna, nguji aranjeunna dina alat nyata jeung tungtungna nyebarkeun dina toko aplikasi sangkan kasadiaan ka pamaké. (Hijian 4) prerequisite: CS472 atanapi idin ti fakultas departemén.

  • Modern Aplikasi Web (CS 572)

    Dina tangtu ieu anjeun bakal diajar Arsitéktur réaktif Programming of Spa (Single Aplikasi Page Web) babarengan jeung sakabéh kaahlian perlu ngawangun hiji pinuh Aplikasi Web Modern. Panyiaran ngawengku: NodeJS, ExpressJS, TypeScript, AngularJS2, Firebase na basis data NoSQL (MongoDB). Tangtu bakal nutupan:

    • Kumaha mesin C ++ V8 jeung karya kode Asynchronous dina titik jeung loop acara titik.
    • Kumaha struktur kode anjeun dipake deui sarta ngawangun API katentreman ngagunakeun modul jeung ExpressJS.
    • Kumaha NoSQL basis data dianggo: Mongo Shell, kerangka Aggregation, susunan Replica, clustering, Shards, Mongoose ORM.
    • pamahaman jero ngeunaan kumaha sudut (dijieun ku Google) gawéna, Robah beungeut, programming réaktif RxJs kalawan Observables na Subjék, The KONGRES DOM, Wayah, modul sareng komponenana, Adat Directives sarta pipa, Layanan jeung Dependency suntik, sudut compiler, JIT na AOF Kompilasi , Bentuk (ku citakan disetir na Data disetir), Data beungkeutan, Routing, penjaga na Protection Rute, klien HTTP, JWT JSON Web token auténtikasi.

    (Hijian 4)

  • Systems operasi (CS 465)

    Hiji sistem operasi ngawasaan sumberdaya sentral tina sistem komputer tur allocates aranjeunna pikeun pamaké individu. Jejer tangtu kaasup sequential sarta babarengan prosés, silih pangaluaran, babagi sumberdaya, kerjasama prosés, deadlock, alokasi sumberdaya, scheduling processor, manajemén memori, segmentation na paging algoritma, sistem timesharing, algoritma scheduling, sarta panangtayungan sumberdaya. (Hijian 4) prerequisite: CS 401 atanapi idin ti fakultas departemén.

  • Paralel Programming (CS 471)

    Standar prosésor pikeun sakabéh komputer anyar téh kiwari processor multi-core, nu boga potensi sangkan ngaéksekusi program leuwih gancang. Najan kitu, nepi ka ngagunakeun potensi ieu, programmer a kudu boga sababaraha pangaweruh teknik programming paralel. Salila kuliah ieu, mahasiswa bakal méakkeun kalolobaan waktu maranéhanana nulis na debugging program paralel. hasilna diperkirakeun bakal ngamekarkeun tingkat anyar skill programming praktis. skill teu ngan bakal mangpaat keur programming of prosesor multi-core, tapi ogé programming Sistem operasi sarta program database disebarkeun. parabot software nu dipake salila tangtu ieu kaasup Microsoft Visual C / C ++, multithreading perpustakaan Java, sarta OpenMP threading baku. (Hijian 4) prerequisite: Pangaweruh ngeunaan programming komputer maké Java, C, atawa C ++.

  • Software Arsitéktur (CS 590)

    Dina tangtu ieu kami bakal kasampak di téhnik, prinsip sarta pola kumaha mendesain fleksibel, scalable, testable na tahan banting sistem software ngagunakeun microservices. Urang bakal diajar kumaha urang tiasa dibeulah nepi aplikasi badag kana microservices leutik anu gampang ngawangun jeung kaunggulan sejenna dibandingkeun aplikasi perusahaan monolithic. A arsitéktur microservice disebarkeun oge mere loba tantangan. Urang bakal diajar tantangan ieu na kumaha alamat aranjeunna. Jejer tangtu ieu téh gaya arsitéktur, téhnik integrasi sarta pola, domain disetir desain, acara disetir arsitéktur sarta programming réaktif. (Sks 4). (No prerequisites)

  • Practicum di Development Software (CS 575)

    Dina Tangtu practicum ieu, mahasiswa ngalakukan tugas nu patali komputer dina posisi profésional teknis. Tugas dilaksanakeun bisa jadi dina rarancang jeung ngembangkeun sistem anyar atawa aplikasi sistem aya pikeun tujuan husus. déskripsi Practicum proyék ngarumuskeun ku dunungan na murid, sarta merlukeun persetujuan sateuacanna ku salah sahiji dosen pascasarjana departemen, dina konsultasi jeung ngawas practicum mana murid anu ieu disimpen. (Tangtu Ieu utamana pikeun siswa dina magang atawa program koperasi.) (0.5-1 Unit per block - bisa diulang.)

"Kahiji kalina kuring Nu Uninga Ngeunaan program MSCS, abdi doubted eta. Abdi teu bisa yakin yén hal kawas kieu aya. Tapi hiji poe, babaturan milik ngagabung program. Anu lamun kuring dikonfirmasi yén éta téh nyata. Saterusna kuring dihanca prosés aplikasi abdi. Ogé! Memang bener, Kami di dieu, kuring geus réngsé program jeung Kami sangkan senang. "

Edwin BwambaleUganda