Leuwih ti saukur Komputer Élmu Master urang

Mangpaat Living Multi-Budaya

Leuwih ti saukur Élmu Komputer Master urang: Mangpaat Living Multi-Budaya

(Ieu reprint sahiji artikel diterbitkeun Juli 24, 2017, ku murid Brasil mum Mauro Nogueira, PMP, dina grup LinkedIn: Profesional Komputer di Maharishi Universitas Manajemén.)

Pangalaman urang tadi mana saluareun earning hiji gelar maju. Urang earned a "global-siap" cap dina kahirupan urang ....

Dunya nu geus Global. Ah maenya! Bener?

Kuring nyaho, keur disada kaleuleuwihan, tapi éta leres. Urang hirup dina planét anu sakuduna boga wates pikeun pangaweruh jeung hubungan. Lamun anjeun boga kasempetan pikeun babagi jeung nyaho naon dina sisi séjén anjeun bakal nempo yén everybody babagi sami impian, takwa, kahayang, jeung amoy.

Kuring kungsi kasempetan gede keur dikurilingan ku lingkungan multi-budaya dina mangsa dina kampus bagian tina program gelar Komputer Profesional abdi Master urang di Maharishi Universitas Manajemén.

Pikeun 8 bulan kuring diulik full-waktu dina kampus di mum. Awak murid ieu diwangun ku kira 70% siswa internasional. Dina entri abdi nya 94 muridna datang ti nagara 20 sakuliah dunya.

Kuring kungsi kasempetan luar biasa ieu keur deukeut jeung budaya nu Kuring pernah panginten I ngalakukeunana kantos pangalaman. Bari di kampus Kuring dijadikeun babaturan ti nagara kaasup: Afganistan, Bangladés, Kamboja, Cina, Kolombia, Mesir, Éritréa, Ethiopia, Ghana, India, Indonesia, Iran, Yordania, Mongolia, Maroko, Nepal, Pakistan, Palestina, Filipina, Pakistan, Rwanda, Arab Saudi, Sri Lanka, Sudan, Tunisia, Kabupatén Majalengka, Ukraina, Uzbékistan, banten, Viétnam, jeung sajabana.

Wah, ieu téh naon atuh nelepon "lebur pot"!

Ngabogaan hiji kasempetan kawas anu unik, jeung anjeun kudu ngarasakeun saloba mungkin. Na atuh.

Kuring diajar loba ngeunaan budaya sejen, tur kuring bisa ningali sabaraha hal anu di umum kalawan budaya kuring sorangan, sarta ogé sabaraha béda aya. Misalna hiji pangalaman enriching dina kahirupan mah.

Dina mangsa éta kuring diajar hal kawas:

  • Sabaraha basa béda aya. Kumaha euyeub tur luar biasa aranjeunna.
  • Naon prinsip moral jeung etika di masarakat maranéhanana.
  • Kumaha sistem pendidikan di nagara maranéhanana.
  • Familiarity kalawan Amérika / Kulon jeung lianna budaya.
  • Ngeunaan Agama jeung politik.
  • Nu olahraga nu leuwih favorit.
  • Naon maranéhna dahar keur sarapan, dahar beurang sarta dinner.
  • Jenis musik aya di nagara maranéhanana.

Bari merealisasikan hal ilahar dipimilik ku budaya béda, ieu béda nu enriched kuring leuwih.

Sababaraha fakta I kapanggih:

  • Kalolobaan jalma ti Nepal teu nanjak Gunung Everest.
  • Muslim anu tellers lulucon hébat. Éta pisan lucu.
  • Kabéh Mongolians mangrupakeun turunan Genghis Khan urang.
  • Di Iran, aranjeunna teu nyarita basa Arab, tapi Persia-mana pisan béda.
  • Loba nagara Afrika nganggo kelir sarua dina umbul maranéhanana (héjo, konéng, beureum) kusabab éta peran anjog dicokot ku Étiopia di Liga Bangsa. Maranéhanana kelir nu di bandéra Ethiopian, sarta sababaraha nagara lianna diadopsi kelir ieu lamun jadi bebas, salaku sumber inspirasi.
  • Béas téh hadir dina sagala budaya salaku sahiji komponén penting dina hidangan.
  • Henteu masalah naon ageman anjeun boga, prinsip inti nu sarua: hormat ka Allah anjeun, ngubaran batur dina cara nu sarua anjeun hoyong batur nyampurkeun anjeun, aya waktos pikeun penitence na waktos keur hajatan, diantara hal lianna.
  • Henteu masalah naon basa anjeun nyarita, everybody tiasa babaturan.

niat kuring teu ngabahas mana budaya téh hadé atawa goréng. Naon atuh hayang némbongkeun éta nalika anjeun muka pikiran anjeun na haté ngadangukeun sisi séjén, sanajan anjeun satuju kalayan titik lianna urang of view jeung aqidah, Anjeun nyieun di diri a pangalaman anyar, sarta meureun Anjeun bisa ngamimitian ningali hal tina a pandang yen beda Hormat.

Aya henteu hadé atawa goréng. Naon aya anu béda. Sarta kami kudu hormat maranéhanana béda. Ieu hiji-hijina cara pikeun ngawangun katengtreman, babarayaan, sarta timer kasadaran.

Anjeun teu tumuwuh nalika nu katingali / polah di jalan anu sarua. Anjeun tumuwuh nalika anjeun nyobian cara béda, jeung milih hiji pangalusna pikeun ngahontal tujuan Anjeun.

dipepelingan lamun ngalaman lingkungan multi-budaya:

  • Ngadangukeun: jadi hiji pangdéngé aktif. Ulah ngadangukeun ngan nyiapkeun jawaban anjeun sarta membela diri, tapi teu ngarti naon nu sisi séjén anu nyebutkeun. budaya béda gaduh cara béda jeung kalakuanana dina loba kaayaan.
  • Gaduh empati: sok we satuju jeung batur ngan lantaran boga pamadegan béda. Gantina ngan kalam hiji gagasan, coba putting diri dina sapatu nu sejen urang. Meureun sudut pandang mah béda ngan kusabab skenario nu Sigana béda.
  • hormat: hal anu keur kami nu bisa ditarima, keur batur meureun henteu.
  • ngulang: tetep ngalakonan tilu titik luhur.

Kumaha upami Anjeun? Dupi anjeun kungsi ngalaman ieu keur dikurilingan ku lingkungan multi-budaya? Kumaha éta nu? Hayu urang ngabahas eta .... 🙂

Mauro Nogueira (panulis) jeung kulawargana